Op deze pagina volgt een korte uitleg om te verduidelijken hoe een boot huren bij Rotterdamboot werkt. Dit slechts een paar eenvoudige stappen.

Reserveer gemakkelijk online je boot

1

Kom naar de
ligplaats

2

Vaar weg na een korte instructie

3

Geniet van de vrijheid op het water

4

Lees snel verder voor een uitgebreidere uitleg per stap.

Reserveer gemakkelijk online je boot

Reserveer nu

01

02

Kom naar de ligplaats

03

Vaar weg na een korte instructie

04

Geniet van de vrijheid!

Veel gestelde vragen

We kunnen het ons goed voorstellen dat er nog vragen zijn voordat je de boot gereserveerd om te genieten van je vrijheid op het water. Bekijk hiernaast de antwoorden op veelgestelde vragen. En staat je antwoord er niet tussen? Neem gerust contact met ons op! Dan beantwoorden we al je vragen.

Contact opnemen

Als u langer wilt varen dan de vooraf gereserveerde tijd is dit geen probleem zolang er geen andere reserveringen zijn. U kunt dan telefonisch contact opnemen met de verhuurder en aangeven dat u langer gebruik van de boot wenst te maken.

Rotterdamboot maakt gebruik van de volledig elektrisch aangedreven Machinist010-sloepen, deze zijn zeer wendbaar en uitgerust met een uniek besturingssysteem, wat ongeveer hetzelfde werkt als een buitenboordmotor. Een vaarbewijs is voor onze boten niet nodig, doch enige vaarervaring is wel prettig.

Voor het besturen van een sloep geldt een wettelijke minimumleeftijd van 12 jaar, voor het huren van een sloep hanteren wij een minimum leeftijd van 26 jaar. Minderjarigen dienen altijd onder begeleiding van een volwassen persoon te varen.

U als huurder bent verantwoordelijk voor het intact afleveren van de boot, voordat u vertrekt neemt de verhuurder samen met u de staat van de boot door, en worden eventueel reeds aanwezige beschadigingen opgetekend. Na het terugbrengen wordt de staat van de boot wederom gecontroleerd, is er schade gevaren, dan wordt u hiervoor gefactureerd. Klik hier voor meer informatie.

Het is toegestaan uw eigen eten en drinken aan boord mee te nemen, met uitzondering van voedingswaren die niet-verwijderbare vlekken kunnen veroorzaken, voorbeelden hiervan zijn onder andere; rode wijn, donkere fruitsappen, olijven in olie

De kosten voor een elektrische sloep zijn 60 euro per uur met een minimum van 2 uur.

Als u te laat komt, gaat de tijd te laat van de geboekte vaartijd af, zonder vermindering op het overeengekomen huurbedrag. Bent u meer dan 15 minuten te laat, wordt de reservering gecanceld en blijft u het volledige huurbedrag verschuldigd.

Huisdieren zijn toegestaan mits deze klein genoeg zijn om op schoot van een passagier mee te varen, Loslopende huisdieren zijn niet toegestaan.

Wilt u de sloep liever niet zelf besturen? Bij Rotterdamboot kunt u ook de diensten van een ervaren kapitein inschakelen. Deze zijn echter beperkt beschikbaar, informeert u zich hier dus tijdig naar. De kosten van het inhuren van een kapitein bedragen €10 p/u.

Geen probleem, een medewerker van Rotterdamboot kan de boot voor u door de schutsluizen varen, u kunt dit in uw reservering aangeven. Voor deze service betaalt u €10 extra.

Op de boot zijn zwemvesten aanwezig. Ook bent u in de beschikking van een verbanddoos en een brandblusser. Kinderzwemvesten (<40kg.) zijn op aanvraag beschikbaar, u kunt dit aangeven in het opmerkingen-venster onderaan het reserveringsformulier.

Een klein vlekje of wat gemorst eten is normaal en niet erg. Brengt u echter de boot in een dusdanig vieze toestand terug dat de medewerker van Rotterdamboot deze niet tijdig weer voor verhuur gereed kan maken, betaalt u een schoonmaakboete van €75

Tot 24 uur voor aanvang van uw reservering kunt u kosteloos annuleren.
Wanneer u binnen 24 uur annuleert betaald u 50% van het gereserveerde huurbedrag als boete;
2 uur gereserveerd kost dus 60 euro,  3 uur gereserveerd 90 euro, enz.
Wij bieden u ook mogelijkheid de reservering te verplaatsen naar een ander tijdstip binnen vier weken van de originele reservering, deze wijziging dient dan wel binnen24 uur doorgegeven te worden.
Lees voor meer informatie hierover artikel 5.2 van de Algemene Voorwaarden.

Vanaf 11 minuten te laat geldt een boete van 2 euro per minuut te laat, dus 2 euro bij 11 minuten, 4 euro bij 12 minuten, enz.
Lees voor meer informatie hierover artikel 6.14 van de Algemene Voorwaarden.

Als u uw reservering niet nakomt, wordt het volledige huurbedrag in rekening gebracht.
Lees voor meer informatie hierover artikel 5.3 van de Algemene Voorwaarden.

Voor speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een bruiloft kunt u een kapitein inschakelen,
neemt u hiervoor alstublieft even telefonisch contact op.

Op de boot zijn reddingsvesten aanwezig voor alle volwassen opvarenden, en drie reddingsvesten voor personen onder de 40kg. Op aanvraag hebben we ook enkele reddingsvesten voor personen onder de 15kg beschikbaar. Verbanddoos en een brandblusser zijn op iedere boot standaard aanwezig, ook krijgt u voor aanvang van de vaart een gedegen briefing omtrent de veiligheid.