Vaargebied

Bergse plassen

De zeer populaire Bergse plassen, ooit ontstaan als een onder water gezette veenafgraving, zijn vanaf ons vertrekpunt bereikbaar via de schutsluis genaamd Berg & Broekse Verlaat. Met zijn afmetingen van 17 x 3 mtr is dit de kleinste sluis in het vaarnetwerk, en met zijn verval van 2 meter is het tevens de hoogste. Het passeren van deze sluis vereist daardoor de nodige oplettendheid en teamwork. Bij goed weer willen vaak grote aantallen boten deze sluis passeren, waardoor de wachttijden zowel voor op- als af-schuttende vaart snel kunnen oplopen.

Tijdens het varen komt u langs verschillende interessante plekken. Aan de noordkant van het meer bevindt zich ’t pannenkoekeiland. Niet ver hier vandaan ligt een openbare steiger, waar u kunt afmeren om uitstekende eetgelegenheden zoals Facet en Abrrazzo te bezoeken. Aan de oostkant van De Bergse voorplas, kunt u de statige Prinsenmolen bewonderen. Aan de noord-west oever van de plas kunt u zich vergapen aan de prachtige huizen met luxe boten aan hun privé-steigers. Vervolgens kunt u via een kleine tunnel in de uiterste westhoek van het meer oversteken naar De Bergse achterplas.

Reserveer nu →

Vaartijd:

Niveau:

A.M.H:

Bergse plassen: 30 min +1 sluis

Gevorderd

4

bergse plassen

Sloep huren Bergse Plassen

De Bergse achterplas is onderverdeeld in zo’n tweehonderd kleine, losse eilandjes. Door de vele kort bij elkaar gelegen eilandjes zijn er talloze kanaaltjes, waarbij het iedere keer weer een verrassing is wat er voorbij de volgende bocht te zien is. Bewonder een Hollywood-waardige miljoenenvilla met bijbehorend landgoed, of een van de vele recreatiewoningen die alleen per boot bereikbaar zijn. Bent u geïnteresseerd in sloepverhuur Bergse Plas? Wij verhuren boten en sloepen, met een minimale huurtijd van 2 uur! Reserveer heel gemakkelijk online en betaal pas aan de steiger.p.

Wat er te zien is in het gebied

Handig om te weten voordat je gaat varen

Er is natuurlijk veel waar je aan moet denken als je gaat varen zoals: zwemvesten, eten, sluizen enzovoort. Ben je iets vergeten? Bekijk onze meest gestelde vragen en vind jouw antwoord.

Bekijk alle FAQ's →

Rotterdamboot maakt gebruik van de volledig elektrisch aangedreven Machinist010-sloepen, deze zijn zeer wendbaar en uitgerust met een uniek besturingssysteem, wat ongeveer hetzelfde werkt als een buitenboordmotor. Een vaarbewijs is voor onze boten niet nodig, doch enige vaarervaring is wel prettig.

Voor het besturen van een sloep geldt een wettelijke minimumleeftijd van 12 jaar, voor het huren van een sloep hanteren wij een minimum leeftijd van 26 jaar. Minderjarigen dienen altijd onder begeleiding van een volwassen persoon te varen.

U als huurder bent verantwoordelijk voor het intact afleveren van de boot, voordat u vertrekt neemt de verhuurder samen met u de staat van de boot door, en worden eventueel reeds aanwezige beschadigingen opgetekend. Na het terugbrengen wordt de staat van de boot wederom gecontroleerd, is er schade gevaren, dan wordt u hiervoor gefactureerd. Klik hier voor meer informatie.

Het is toegestaan uw eigen eten en drinken aan boord mee te nemen, met uitzondering van voedingswaren die niet-verwijderbare vlekken kunnen veroorzaken, voorbeelden hiervan zijn onder andere; rode wijn, donkere fruitsappen, olijven in olie