Vaargebied

De Schie & Coolhaven

De Rotterdamse Schie is een grotendeels gedempt kanaal tussen Overschie en Rotterdam. Hiernaast reikt de Schie tot Delfshaven, Schiedam en Delft. Het water loopt dus eigenlijk in vier richtingen. Deze verdeling is ooit ontstaan door rivaliteit tussen de steden Delft, Rotterdam en Schiedam omtrent tolrechten. Tegenwoordig is de Schie, via Coolhaven en Parksluizen, verbonden met de Nieuwe Maas.

Boot huren De Schie & Coolhaven

De Schie & Coolhaven is een aantrekkelijk water op in te varen, zo komt u langs unieke en kenmerkende plekken van Rotterdam. Een ideale gelegenheid voor een boot huren in Rotterdam. Vaar langs het schilderachtig historisch Delfshaven en leg aan bij het drijvende terras van café Soif voor een heerlijk hapje en drankje. Of vaar een stukje door en bewonder Rotterdamse iconen, zoals de Euromast, het voormalige gebouw van de Zeevaartschool (S.T.C) én het Verzetsmuseum van Rotterdam onder de Pieter de Hoochbrug. Aan het eind van het Noorderkanaal vaart u langs de kenmerkende gevangenis de Schie én de van Nelle-fabriek.

Reserveer nu →

Vaartijd:

Niveau:

A.M.H.

Schie: 60 min +1 Sluis

Makkelijk

4

de schie

Sloep huren in Rotterdam

Er zijn verschillende vaarrichtingen die u op kunt gaan. Na het bezoeken van de historische plekken in Rotterdam, kun u natuurlijk ook naar Schiedam varen of binnenvaartschepen in de havens van de Spaande polder bekijken. Kortom, er zijn veel kanten die u op kunt gaan. Naast boten kunt u ook een sloep huren in Rotterdam, perfect voor een lekker dagje uit! Reserveer uw boot of sloep heel gemakkelijk via onze website en betaal pas aan de steiger. Onze sloepverhuur in Rotterdam telt een minimale huurtijd van 2 uur, waarbij u uw reservering tot 24-uur van te voren nog kunt wijzigen.

Wat er te zien is in het gebied

Handig om te weten voordat je gaat varen

Er is natuurlijk veel waar je aan moet denken als je gaat varen zoals: zwemvesten, eten, sluizen enzovoort. Ben je iets vergeten? Bekijk onze meest gestelde vragen en vind jouw antwoord.

Bekijk alle FAQ's →

Rotterdamboot maakt gebruik van de volledig elektrisch aangedreven Machinist010-sloepen, deze zijn zeer wendbaar en uitgerust met een uniek besturingssysteem, wat ongeveer hetzelfde werkt als een buitenboordmotor. Een vaarbewijs is voor onze boten niet nodig, doch enige vaarervaring is wel prettig.

Voor het besturen van een sloep geldt een wettelijke minimumleeftijd van 12 jaar, voor het huren van een sloep hanteren wij een minimum leeftijd van 26 jaar. Minderjarigen dienen altijd onder begeleiding van een volwassen persoon te varen.

U als huurder bent verantwoordelijk voor het intact afleveren van de boot, voordat u vertrekt neemt de verhuurder samen met u de staat van de boot door, en worden eventueel reeds aanwezige beschadigingen opgetekend. Na het terugbrengen wordt de staat van de boot wederom gecontroleerd, is er schade gevaren, dan wordt u hiervoor gefactureerd. Klik hier voor meer informatie.

Het is toegestaan uw eigen eten en drinken aan boord mee te nemen, met uitzondering van voedingswaren die niet-verwijderbare vlekken kunnen veroorzaken, voorbeelden hiervan zijn onder andere; rode wijn, donkere fruitsappen, olijven in olie