Vaargebied

Kralingse plas

Via het kanaal genaamd de Boezem (vaargebied Noorderkanaal & Boezem) kunt u vanaf ons vertrekpunt naar de Kralingse plas varen. Hiervoor passeert u dan de schutsluis Kralingse Verlaat, welke met zijn afmetingen van 25 x 4 mtr en een verval van ongeveer anderhalve meter de op één na kleinste sluis in het vaarnetwerk is. De Kralingse Verlaat is een relatief moderne sluis en kan in ongeveer 15 minuten gepasseerd worden, echter kan er af en toe wel een langere wachttijd ontstaan als er veel watersporters van de sluis gebruik willen maken.

Boot huren Kralingse Plas

Langs de plas ziet u verschillende bezienswaardigheden, zoals het pannenkoekenhuis, hertenkamp, golfbaan en verschillende molens. Veel mensen die een boot of sloep huren varen ook langs specerijenmolens De Lelie en De Ster. Aan de zuidkant van de plas kun je uit oorlogspuin gemaakte eilandjes bekijken. Hiernaast beschikt De Kralingse Plas over meerdere terrassen en aanmeergelegenheden, waar u tussen het varen door lekker kunt vertoeven en genieten van een hapje en een drankje. Bijvoorbeeld bij Brasserie Woodz of de altijd gezellige Tuin van de vier winstreken. Aan de noordkant van de plas ligt het drukbezochte Kralingse strand, waar een deel van het meer afgebakend is als zwemgebied. Check voor een verfrissende duik wel even de zwemwater-app.

Reserveer nu →

Vaartijd:

Niveau:

A.M.H.

Kralingse plassen: 30 min + 1 sluis

Gemiddeld

3

Sloep huren Kralingse Plas

De Kralingse Plas is geschikt voor recreatieve vaart. Aangezien het water veilig moet zijn voor zwemmers en mensen die voor hun plezier varen, geldt er een maximale vaarsnelheid van 5 km per uur. Bent u benieuwd naar de mooie vaarroutes van de Kralingse Plas? Bij ons kunt u terecht voor boot- en sloepverhuur Kralingse Plas! Reserveer uw boot of sloep heel makkelijk via onze website en betaal pas aan de steiger. De reservering kunt u tot 24-uur van te voren nog wijzigen.

Wat er te zien is in het gebied

Handig om te weten voordat je gaat varen

Er is natuurlijk veel waar je aan moet denken als je gaat varen zoals: zwemvesten, eten, sluizen enzovoort. Ben je iets vergeten? Bekijk onze meest gestelde vragen en vind jouw antwoord.

Bekijk alle FAQ's →

Rotterdamboot maakt gebruik van de volledig elektrisch aangedreven Machinist010-sloepen, deze zijn zeer wendbaar en uitgerust met een uniek besturingssysteem, wat ongeveer hetzelfde werkt als een buitenboordmotor. Een vaarbewijs is voor onze boten niet nodig, doch enige vaarervaring is wel prettig.

Voor het besturen van een sloep geldt een wettelijke minimumleeftijd van 12 jaar, voor het huren van een sloep hanteren wij een minimum leeftijd van 26 jaar. Minderjarigen dienen altijd onder begeleiding van een volwassen persoon te varen.

U als huurder bent verantwoordelijk voor het intact afleveren van de boot, voordat u vertrekt neemt de verhuurder samen met u de staat van de boot door, en worden eventueel reeds aanwezige beschadigingen opgetekend. Na het terugbrengen wordt de staat van de boot wederom gecontroleerd, is er schade gevaren, dan wordt u hiervoor gefactureerd. Klik hier voor meer informatie.

Het is toegestaan uw eigen eten en drinken aan boord mee te nemen, met uitzondering van voedingswaren die niet-verwijderbare vlekken kunnen veroorzaken, voorbeelden hiervan zijn onder andere; rode wijn, donkere fruitsappen, olijven in olie