Vaargebied

Noorderkanaal & Boezem

Het Noorderkanaal vormt naast een ligplaats voor vele woonarken die er na de oorlog gekomen zijn als een snelle vorm van huisvesting ook de verbinding tussen de Rotte, waaraan het vertrekpunt van Rotterdamboot is gelegen, en het vaargebied van de vier schie’en en Coolhaven/Delfshaven. Om deze vaargebieden te bereiken passeert u halverwege het Noorderkanaal de schutsluis Bergsluis. De Bergsluis is een ruime (85 x 5,9 mtr) sluis met weinig verval en is dus relatief eenvoudig in ongeveer 15 a 20 minuten te passeren.

Bootverhuur Noord

Vaar langs de oevers van Rotterdam noord en geniet eens vanaf een andere kant dan vanaf het land van al het moois wat de stad te bieden heeft. Onderweg komt u langs vele woonboten die zo typerend zijn voor dit vrijgevochten stukje Rotterdam. Vlakbij de Bergse sluis ziet u het einde van de Hofbogen, het langste monumentale pand van Nederland door Rotterdam Noord. Wat vroeger als dienst deed als spoorwegviaduct, zijn de Hofbogen nu een onderkomen voor vele trendy horecaondernemers.

Reserveer nu →

Vaartijd:

Niveau:

A.M.H.

Noorderkanaal: 15 min + 1 sluis.

Makkelijk

3

noorderkanaal en boezem

Sloepverhuur Noord

Ook sloepen zijn niet meer weg te denken op de Nederlandse wateren. Maak jezelf comfortabel met een kussen of een handdoek en geniet van alles wat er om u heen gebeurt op het water. Zo wordt het Noorderkanaal veelvuldig gebruikt door de roeiers van de universiteitsroeiverenigingen die er hun thuisbasis hebben. Een leuk uitzicht om naar te kijken! Bent u geïnteresseerd in een sloep huren in Noord? Reserveer eenvoudig online en betaal pas aan de steiger! U kunt uw reservering tot 24-uur van te voren nog wijzigen.

Wat er te zien is in het gebied

Handig om te weten voordat je gaat varen

Er is natuurlijk veel waar je aan moet denken als je gaat varen zoals: zwemvesten, eten, sluizen enzovoort. Ben je iets vergeten? Bekijk onze meest gestelde vragen en vind jouw antwoord.

Bekijk alle FAQ's →

Rotterdamboot maakt gebruik van de volledig elektrisch aangedreven Machinist010-sloepen, deze zijn zeer wendbaar en uitgerust met een uniek besturingssysteem, wat ongeveer hetzelfde werkt als een buitenboordmotor. Een vaarbewijs is voor onze boten niet nodig, doch enige vaarervaring is wel prettig.

Voor het besturen van een sloep geldt een wettelijke minimumleeftijd van 12 jaar, voor het huren van een sloep hanteren wij een minimum leeftijd van 26 jaar. Minderjarigen dienen altijd onder begeleiding van een volwassen persoon te varen.

U als huurder bent verantwoordelijk voor het intact afleveren van de boot, voordat u vertrekt neemt de verhuurder samen met u de staat van de boot door, en worden eventueel reeds aanwezige beschadigingen opgetekend. Na het terugbrengen wordt de staat van de boot wederom gecontroleerd, is er schade gevaren, dan wordt u hiervoor gefactureerd. Klik hier voor meer informatie.

Het is toegestaan uw eigen eten en drinken aan boord mee te nemen, met uitzondering van voedingswaren die niet-verwijderbare vlekken kunnen veroorzaken, voorbeelden hiervan zijn onder andere; rode wijn, donkere fruitsappen, olijven in olie