Vaargebied

Rotte & Rottemeren

Als naamgever van de stad Rotterdam, legt de rivier De Rotte in zijn loop een afstand van zo’n tweeëntwintig kilometer af. Vanaf zijn oorsprong nabij het landelijke dorp Moerkappelle tot in het bruisende centrum van Rotterdam, kenmerkt De Rotte zich als uitstekend watersportgebied. Door de ruime breedte en vele bochten, is De Rotte een fantastische rivier om te bevaren. Hiernaast is het water in de zomer geschikt voor een verfrissende duik. Beschikt u niet zelf over een boot, maar wilt u toch De Rotte verkennen? Met onze bootverhuur Rotte kunt u zelf het water gaan verkennen.

Boot huren Rotte en Rottemeren

Tijdens het varen op De Rotte, valt er veel te zien en te beleven. Vanaf het water heeft u goed zicht op de wolkenkrabbers van Rotterdam, die geleidelijk plaats maken voor de ruimte en de vrijheid van Het Groene Hart. Onderweg komt u langs een veelvoud aan gelegenheden om aan te leggen voor een hapje en een drankje. Aanraders hierbij zijn café-restaurant Oud Verlaat bij het gelijknamige dorp, én eetcafé De Roerdomp nabij het dorp Zevenhuizen. Hiernaast kunt u de vooroorlogse Noorderbrug bewonderen, de drijvende fontein én een replica van de bijzondere 18e-eeuwse houten schutsluis bij het Bleiswijkse verlaat.

Reserveer nu →

Vaartijd:

Niveau:

A.M.H.

Rottemeren: 90 min

Makkelijk

4

rotte en rottemeren

Sloep huren Rotte

Varen over de Rotte, de oorsprong van Rotterdam, is uitermate geschikt voor een gezellig dagje uit met familie of vrienden. Bent u geïnteresseerd in sloepverhuur Rotte? Reserveer uw boot of sloep heel eenvoudig via onze website en betaal pas aan de steiger! Onze sloep– en bootverhuur in Rotterdam telt een minimale huurtijd van 2 uur, waarbij u uw reservering tot 24-uur van te voren nog kunt wijzigen. 

Wat er te zien is in het gebied

Handig om te weten voordat je gaat varen

Er is natuurlijk veel waar je aan moet denken als je gaat varen zoals: zwemvesten, eten, sluizen enzovoort. Ben je iets vergeten? Bekijk onze meest gestelde vragen en vind jouw antwoord.

Bekijk alle FAQ's →

Rotterdamboot maakt gebruik van de volledig elektrisch aangedreven Machinist010-sloepen, deze zijn zeer wendbaar en uitgerust met een uniek besturingssysteem, wat ongeveer hetzelfde werkt als een buitenboordmotor. Een vaarbewijs is voor onze boten niet nodig, doch enige vaarervaring is wel prettig.

Voor het besturen van een sloep geldt een wettelijke minimumleeftijd van 12 jaar, voor het huren van een sloep hanteren wij een minimum leeftijd van 26 jaar. Minderjarigen dienen altijd onder begeleiding van een volwassen persoon te varen.

U als huurder bent verantwoordelijk voor het intact afleveren van de boot, voordat u vertrekt neemt de verhuurder samen met u de staat van de boot door, en worden eventueel reeds aanwezige beschadigingen opgetekend. Na het terugbrengen wordt de staat van de boot wederom gecontroleerd, is er schade gevaren, dan wordt u hiervoor gefactureerd. Klik hier voor meer informatie.

Het is toegestaan uw eigen eten en drinken aan boord mee te nemen, met uitzondering van voedingswaren die niet-verwijderbare vlekken kunnen veroorzaken, voorbeelden hiervan zijn onder andere; rode wijn, donkere fruitsappen, olijven in olie