Bootverhuur Kralingse plas

Op een steenworp afstand van het centrum ligt één van [...]

Bootverhuur De Schie

De Rotterdamse Schie is een grotendeels gedempt kanaal tussen Overschie [...]

Coolhaven, Delfshaven & De Schie

Bootverhuur Rotte & Rottemeren

Als naamgever van de stad Rotterdam, legt de rivier De Rotte [...]

Bootverhuur Noorderkanaal & Boezem

Het Noorderkanaal vormt samen met de aansluitende Boezem een noordgrens [...]

Noorderkanaal & Boezem

Bootverhuur Bergse plas

Het watersportgebied De Bergse voorplas is gelegen bij de Rotterdamse wijk [...]

Bergse Voorplas & Achterplas

De vaargebieden rondom Rotterdam

Als je een boot wilt huren in de omgeving Rotterdam dan heb je de keuze tussen verschillende vaargebieden. Of je nu een liefhebber van geschiedenis bent en graag het pittoreske Delfshaven wilt bekijken of je liever tussen de moderne wolkenkrabbers wilt varen op de Maas. In de omgeving van Rotterdam kan het allemaal en ben je vrij om kleine tochten of volledige dagtochten te varen. We hebben alvast diverse vaarroutes voor je uitgestippeld, zodat jij alleen maar kan genieten van de tocht.

De historie van de rivieren in Rotterdam

Rotterdam is van oudsher een havenstad en ontstond rond 1270, toen de bewoners van het gebied rond de Maas en de Rotte begonnen met het aanleggen van een dam. Zoals te raden valt is hier ook de naam Rotterdam vandaan gekomen. Hoewel de oorspronkelijke bewoners leefde van de visserij, werd Rotterdam al snel een handelsplaats en ontstonden de eerste havens. Dit groeide langzaam door totdat er in 1872 een de Nieuwe Waterweg werd gegraven. Hierdoor explodeerde het Rotterdamse waternet en werd Rotterdam een veel gebruikte haven waar diverse rivieren en de zee met elkaar werden verbonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en het bombardement in mei 1940 werd de stad compleet verwoest. Echter werd kort hierna met een Rotterdamse mentaliteit de stad compleet heropgebouwd en groeide Rotterdam uit tot één van de grootste havens van de wereld.

Sloep huren in Rotterdam

Door de rijke historie van het Rotterdamse waternet zijn er vele vaarwegen te vinden. Varen in Rotterdam kan dan ook een unieke beleving zijn. Samen met je collega’s, vrienden en/of familie mag je het nieuwe en oude Rotterdam ontdekken met een sloep. Via het gebied rondom Rotterdam zijn er ook diverse andere steden binnendoor bereikbaar. Denk hierbij aan Gouda of Delft die met een mooie dagtocht te bereiken zijn. Ook voor kortere routes heeft Rotterdam diverse vaargelegenheden voor de recreatievaart. Sloep varen zonder in het bezit te zijn van een boot is nu een makkie. Door het grote aanbod van Rotterdam Boot kan je kiezen uit diverse boten en sloepen.

Zelf varen in Rotterdam of met eigen kapitein

Het huren van een sloep vereist geen vaarbewijs en kan snel & eenvoudig via Rotterdamboot. Echter kan je ook voor slechts €10 per uur een ervaren kapitein meenemen, waardoor jij alleen maar kan genieten van de tocht, de omgeving en uiteraard heerlijke hapjes en drankjes. Kijk vooral hier verder voor alle vaargebieden in Rotterdam.